Fotoalbum - Sägner från Eterna - Domarspiran

Domaren från fristaden Gelion försökte stifta lag i Treväga. Lohelernas adel smidde ränker, lothernas folk spridde glädje, shaolerna gick från krig till krig och kom snart att bli den dömda domarens enda vänner. Ordning gav vika för skumrask och intriger, på kväll följde mord, och kanske var ändå de största vinnarna dessa woaderna, som bröt Sigillet och därmed evigt skrev in sig i Sägnerna.

  <<  
Tillbaka
  >>  


Den beryktade woadgruppen som smög omkring i skogen!

Wodernas läger som få fann, låångt i i skogen :)

Här berättades det en hel del sagor och diskuterades planer.

Hängmattor dolda bland träden var det de flesta sov i...

Jag som woadisk berättare som förde legender och sagor vidare från vårat folk.

Linda Öhman som woadisk beskyddare.

Joel Dynesius som woadisk jägare som smyger efter byten ;)

Lo Ersare som woadisk beskyddare.

Sagor och sägner från treväga om vad som hände woaderna kommer länge leva vidare tack vare denna tappra grupp!

Kimmy och Robert :D
[ Bild 11 ]

Jonas Jonsson spelade den läderbeklädde vakten VIlliam som lyckades förlora fyra av sin greves silvermynt.
[ Bild 12 ]

En från den eviga solens imperium som bestämde sig för att skära halsen av en Silverstjärne soldat för att hon hade tråkigt.
[ Bild 13 ]

Prinsessan LInya (Lina Carlsson) tycktes trivas bra i Treväga. Kanske för att hon var på väg tillbaka till Lohelien, kanske för att hon var nära skogen där hennes mor sägs finnas.
[ Bild 14 ]

En av Lothalias många fantastiska tänkare, Lucas Vatinius (Marcus Widmark) besökte Treväga tillsammans med sin syster.
[ Bild 15 ]

Borgmästare SerIne tillsammans med Grevinnan av Amante, en bekantskap som grevinnan knappast vill kännas vid efter SerInes utbrott av vansinne.
[ Bild 16 ]

Constantin, en av ett flertal gelier som letat sig till platsen. Han var dock inte nöjd med den geliske domaren utan anföll henne lajvets sista dag.
[ Bild 17 ]

En shaol med lusekofta som spelades ac Sofia Ådén.
[ Bild 18 ]

Två av helgens vackraste och mest intriganta damer spelades av Olivia Karlsson och Adina Linder.
[ Bild 19 ]

Aros och Calissa Veritem (John Allgulander och Tea Nilsson), ett sant lothiskt par som förgyllde lajvet med sin närvaro.
[ Bild 20 ]

Här är Einar (jag) som bär på mina offiga väskor när lajvet är slut.
[ Bild 21 ]

En av de mer kontroversiella familjerna på plats. Landsmäster HoIvannes (Johan Eriksson) och prinsessorna LInya Veritas (Lina Carlsson) och AIlith Veritem (Anna Persson).
[ Bild 22 ]

Isak Ahl (Oskar Pettersson) mitt i en av många utläggningar. I bakgrunden syns domaren (Tesso Söderqvist) och en av hennes shaoliska livvakter (Andreas Kronqvist-Wikberg).
[ Bild 23 ]

Almon av Exterion (Jesper Dahlberg), en av de mycket uppskattade lothiska skådespelarna. Jag säger bara "Tredjestämman!"
[ Bild 24 ]

Stackars ElIta (Mikaela Wärnsberg), märkt för livet av en sinnesslö lohel som övade på att skära kött.
[ Bild 25 ]

En av de långväga besökarna i Treväga spelades av Therese Hedman.
[ Bild 26 ]

Grevesonen CastrIan Terenne (William Lindahl) och grevinnan av BerInger (Josefine Sandberg), en framtida allians?
[ Bild 27 ]

Värdshuset.
[ Bild 28 ]

Köket.
[ Bild 29 ]

Lohelernas följe.
[ Bild 30 ]

Värdshuspersonalen.
[ Bild 31 ]

Den eviga solens imperium..lilla följet(Simon och Sammy)

Lothiskt gruppfoto.

Gruppfoto på gelionborna.

Gruppfoto på lohelerna.

Den lohelska kyrkans fromma följe. Välsignade ElvIra, AdelIne, visa BryennIa, välsignade KIera och KendrIck.

Den visa BryennIa.

Den välsignade AdelIne.

Den välsignade KIera.

Mellan välsignade KIera och löjtnant Isak Ahl verkar tycke ha uppstått.

Silverstjärnans regemente. Imar, RIngas, VIdja, Isak Ahl och VIlliam.

Iudas riddare. ArtIllian, HoIvannes, Ithan och Iürgen. Saknas gör Iael.

Landsmästare HoIvannes och prinsessan Aillith.

Rendisk samuz (?)

En till bild på ett av de långväga följena - snyggt jobb med utrustningen!

Den härjande shaolen Tairman (alias Henrik) har här boffrat ihjäl hälften av lajvets deltagare, och detta från sin trogna springare som här syns fallen vid hans fötter! SHAOL!

Tutade denne lothiske skådespelare (Jesper) vackert eller gjorde han det ej? Döm själva!

Än en gång var de lothiska kvinnornas seralj-paviljong den lyxigaste platsen på lajvet!

Mingelbild med de båda husen i bakgrunden

En väldigt lohelisk del av lägret. Riddarnas standar i förgrunden, greve Amanthes tält i bakgrunden

SHAOL!

Samlingsbilden!

Intressant variant av den lothiska gruppbilden! Ett lömskt flin syns i Anders Lundmarks ansikte...!

Aidans ättehövding hann med både det ena och det andra under denna för shaolerna krigiska helg...

Dessa Gelion-bor kallar sig själva för shaoler av Seals ätt, medan de andra shaolerna kallar dem sealister från Gelion... Vem har rätt? Viktigare kanske är: Vem har mer pengar...? =)

Här skulle det ha varit en bild på Kim, men för att spara känsliga tittares ögon har vi ersatt den bilden med en ofarlig bild på en hare!

Är denna lohelska variant av Malin missnöjd, eller smider hon en ondskefull plan bakom den outgrundliga grimasen? Vem vet, följ den spännande fortsättningen på ett lajv nära dig!

En shaol spelad av Jojjon, dock inte samma roll som hennes kampanjroll Jenna eftersom den senare blev mördad under lajvet under oklara omständigheter. Jennas likbål lär ha varit en upplevelse, ändå står hon här efter lajvet...?

Actionbild i tagande - en Upplyst fotograferar en Helig riddare!

*Namn bortplockat* hade en mycket flott handsydd dräkt. Frågan är om det var hans vågade blygdkapsel eller hans armborst som drog till sig flest blickar?

Lothernas prinsessa Ailith i samspråk med några woader. Detta hände inte inlajv, precis...

Söndag morgon blev Zora (Linda Persson), woaden på värdshuset, välsignad/förhäxad av woadernas schaman (Samuel Stridsman)... Varför vet nog bara de själva.

Vinggardes fana lutad mot ett träd, nedanför står woaderna och lurpassar... Det var dock inte denna fana woaderna stal under lajvet utan Emars!

Efterlajvboffer! Per, Tobias, Jakob, Frej, Matilda och Joel syns här inblandade i blodtörstig strid!

Mycket mat fanns att tillgå efter lajvet - allt skulle ju bort!

Lajvets yngsta deltagare höll sig lugn så länge hon fick vara med och leka med de andra, men när mamma skulle lägga henne var det inte lika roligt alla gånger... En lajvare under utbildning?

Jesper tutar efter lajvet vid utcheckningen. Ingen tycktes kvarglömd vid lajvets slut, succé för utcheckningen än en gång!

Pengar. Pengar! PENGAR! Mwuahaha, pengar pengar pengar! Pengar, kosing, massa pengar! PENGAR! Mwuhaha, gulleguld och pengar och kosing och...

Föga oväntat kom värdshuset över en stor del av lajvets pengar även i år!

Arrgruppen stoltserar här i all sin prakt, nöjda efter ett lyckat lajv! Nåja, Robert och HJ saknas egentligen...

Vi ses väl 2009?

Martin och Anton är två lajvare från Piteå som spelade stråtrövare som ungefär halva lajvet sökte efter. Den här bilden är tagen vid incheckningen på torsdagen.

Här följer en serie inlajvkort. Detta kort är taget från värdhusfönstret där vi skådespelare sov, och ArtIllian (Kim Jonsson) gör något kul med armarna. I bakgrunden skymtar också Per Rolandsson som sin tiggarroll.

En inlajvbild av Eviga Solens Imperium, folket ingen verkade få grepp om. Förklara exempelvis varför de tog med sig en woadisk flicka att följa hem dem över haven. Carin Wesslau heter hon som syns bäst längst till vänster.

Rätt som jag satt på värdhustrappan och lurpassade med kameran under manteln kom domaren och ställde sig framför mig och höll rättegång. Praktiskt fotoläge! Den unge lothen på bilden hade fått örat avskuren av...

Här syns svaranden, ett hyrsvärd från Gelion, som min roll kallade "Enstrumpa" (*Namn bortplockat*). Annars syns fr v Simon Västerbo, Margareta Wiegerth, Terese Söderkvist och Anders Lundmark.

Den sista (?) bilden tagen på lajvet. Domaren, med spira, står på värdshustrappan, omgiven av sina allierade shaoler och deklarerar den nya ordningen som kommer att gälla i Treväga. Eller som hon tycker ska gälla där, i alla fall.

Den här bilden är tagen femton sekunder efter förra bilden, men ändå sjuhundra år framåt i tiden. Typ. Jonas Andersson, Victoria Österstrand, Anders Lundmark, Josef Segerstedt och Jakob Burman heter de som sitter ner.

Lohelernas stormästare hade en bror på lajvet, greve Eidras Amante, som spelades av Roger Olofsson. Han tillbringade lördagen som sjuk (off), men som återgäldade det med råga på söndagen då han kom tillbaka till förhandlingarna.

Thomas Lundkvist, Jessica Roos, Sophie Westman, Johan Eriksson och Martin Calissendorff på rad. Sophie spelade dubbelrollade, och blev på söndagen tillfångatagen i lohellägret.

Therese Söderkvist spelade den hårt ansatta och paranoida domaren över Treväga. Hon lät till och med avrätta sin tjänare då hon misstänkte att han var utsänd av Vågmästaren. Här ses hon hålla i sin spira som lajvet är döpt efter.

Sanna Hedlund, Johan Domeij, Vicktor Öhlund och Mikaela Wärnsberg. Victors roll Iürgen har varit på samtliga lajv, och kanske har den där mössan varit det också.

Offsamborna Malin Löfgren och William Lindahl samlas i ett ondskefullt leende mot kameran. William spelade greveson, och Malin grevinna, gift med Rogers roll.

Woadernas hövding Alar (Tobias Dahlberg) lyckades med sina mål på lajvet, och skaffade sig en vän från ett oväntat håll. Han verkar dock ha lite mer problem att spänna bågen, särskilt när en greveson kommer i hans väg...

Aros Veritem (John Allgulander) spelade kungabarnens kusin. Carissa Veritem (Teresa Nilsson) spelade hans övernyfikna fru. De sågs på lajvet med deras nyfödda barn, Lovisa Veritem (Lovisa Nilsson). Det hela var mycket gulligt.


Krum (Johan Lundström) spelade en roll med så mycket historia att det är svårt att klämma in det på dessa ynka fem rader. Rickard Samuelsson spelade domarens tjänare som inte överlevde lajvet. Stackarn.

Mikaela Wärnsbergs stackars roll Elita blev överfallen och försedd med stora vanprydande ärr på kinderna på lördagkvällen. Vem gjorde detta? Varför gjorde denna någon detta? Hur gjorde denna någon detta? Hur många variationer av samma fråga finns?

Lajv-Norr™
Webbmaster Zakarias Persson, zacke@evolinteractive.com